Een trouwlocatie net buiten Utrecht

Een kerkje net buiten Utrecht aan de Vecht stel je voor: jullie komen aan met de boot over de Vecht en meren aan bij de aanlegsteiger van de Slotkapel. Hier staan de gasten vol verwachting op jullie te wachten…

De Slotkapel is helemaal ingericht naar jullie idee en jullie maken een geweldige entree. Een van onze artiesten speelt op het orgel de van bruidsmars van Mendelssohn, en dit alles maakt het bijna onmogelijk om geen traantje weg te pinken. Na het ja-woord (in de Slotkapel kunnen jullie sinds 2012 ook trouwen voor de wet), gaan de voordeuren weer open.

En met een schitterend uitzicht over de Vecht, staat de champagne klaar en toasten jullie met alle gasten op een lang en gelukkig huwelijk. Dit alles in de sprookjesachtige omgeving van Oud-Zuilen.

Hierna kunnen jullie beginnen aan een heerlijk diner bij Restaurant Belle, de prachtige natuur en het kasteel op de achtergrond, romantischer is bijna niet mogelijk. Uiteraard zorgt het team van Restaurant Belle dat alles tot in de puntjes verzorg wordt.  

Natuurlijk sluiten jullie de dag af met een swingend feest, natuurlijk met de bekende live band Groove Planet.
trouwen net buiten Utrecht in een mooie locatie

Kerkelijk huwelijk

De slotkapel is van oorsprong geschikt om uw huwelijk kerkelijk, religieus of spiritueel in te zegenen. U zult getroffen zijn door de sfeer. De kapel van Oud-Zuilen behoort niet tot een kerkgenootschap. U bent dus volledig vrij om de ceremonie in te vullen naar uw eigen wensen.

border.jpg

Burgelijk huwelijk

Recentelijk is de slotkapel door de gemeente Stichtse Vecht aangewezen als Huis der Gemeente. U kunt hier uw burgerlijk huwelijk laten sluiten of een geregistreerd partnerschap aangaan.

Combinatie Kerkelijk en burgelijk huwelijk

Kiest u voor een combinatie van een burgerlijk en een kerkelijk huwelijk, dan kan dat natuurlijk ook.


feest vieren en trouwen in een kerkje

Locatiekosten voor de huwelijksceremonie

- Burgerlijk huwelijk: € 400.

Houdt rekening met bijkomende kosten voor gemeentelijke leges, voor de wettelijke registratie van het huwelijk of partnerschap en de komst van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Neem daarvoor contact op met de Gemeente Stichtse Vecht info@burgerzaken.nl

- Kerkelijke ceremonie: € 400.

Zorg zelf voor een voorganger. Eventuele kosten organist € 70, maar u kunt ook kiezen voor eigen muzikale begeleiding.

- Combinatie burgerlijk en Kerkelijke ceremonie: € 500.

Alle prijzen inclusief BTW.

e ambtenaar van de burgerlijke stand

Goed om te weten

  • Datum en tijdstip van verhuur zijn vrij in te vullen.
  • De kerk heeft een maximale capaciteit van 200 personen. 
  • Er is altijd een koster aanwezig om u te ontvangen. Hij zorgt dat de kerk voor u schoon en warm is.

  • Bloemen en versieringen zijn feestelijk en kunnen in eigen beheer geregeld worden.

  • Musici, zoals pianisten, vocalisten, of muzikanten in een kamerorkest, koor of band kunnen de huwelijksplechtigheid begeleiden. De slotkapel staat bekend om haar uitstekende akoestiek. U kunt dit in overleg zelf regelen. Daarnaast is het afspelen van CD’s mogelijk op de geluidsinstallatie die in de kerk aanwezig is.
  • Op verzoek kan de koster na afloop van de huwelijksceremonie de kerkklok feestelijk voor u luiden.
  • Bellen blazen en ballonen oplaten is mogelijk. Het strooien van rijst, rozenblaadjes, confetti en dergelijke is helaas niet toegestaan.
  • In de kerk is geen gelegenheid voor het nuttigen van drank of eten. Voor de toast met champagne of het aansnijden van de bruidstaart verwijzen wij naar de diverse mogelijkheden in de nabijheid, zoals het naastgelegen Grand Restaurant Belle, de Parel van Zuilen en diverse andere horecalocaties.